Skip to content
Sivupoluilla

Pätkäpaastoaminen syömishäiriötaustalla

Aurinkoisena syyspäivänä 20. elokuuta 2018 päätin aloittaa pätkäpaastoamisen (intermittent fasting). Olin jo törmännyt aiheeseen Youtubessa pari kuukautta aikaisemmin. Aluksi katselin tietoa asiasta lähinnä vain kyllästymisestä johtuvista syistä. Ei ollut tarkoituskaan lähteä muokkaamaan syömisiäni, sillä 8 vuotta aikaisemmin edellinen “dieettini” oli johtanut kivuliaaseen ortoreksia-/ahmimiskierteeseen josta kesti vuosia toipua takaisin sisäiseen rauhaan kehon ja ruuan kanssa. Muuuuttaaaa….mitä enemmän asiaa tutkin, sitä enemmän tiedon seassa alkoikin näkymään toivoa siitä, että se voisi olla vastaus moneen terveysongelmaani ja siinä olisi suuret mahdollisuudet ennaltaehkäistä uusien autoimmuunisairauksen syntyä, johon kehollani oli taipumusta. Sen jälkeen kysymys ei ollutkaan enää siitä, milloin testaukseni aloittaisin, vaan kun sen aloitan, niin miten teen sen niin, etten laukaise remissiossa ollutta syömishäiriötäni. Lue lisää miten kokeiluni meni »

Tietotekniikan osaamistasot

Tulevia kursseja suunnitellessani mieleen tuli ensimmäisenä uuden osaamisen kohdistaminen. Mitä taitoja kukin kohderyhmä tarvitsee? Miten edes jaan oppijat kohderyhmiin? Millä tietotekniikan osaamista voi mitata yleisellä tasolla?

Jatka lukemista »

Vuosi työttömänä

Vuoden lopussa tekee aina mieli vetää vuosi yhteen. Pohdin kuluneen vuoden saldoa oman kasvuni osalta. Tämä on ollut sinänsä poikkeuksellinen vuosi, että olen ollut elämäni pisimmän jakson työttömänä. Se on rytmittänyt elämääni uudella tavalla, enkä ole varsinaisesti ollut toimeton, vaikka työtön olenkin ollut. Tämä vuosi onkin hyvä muistutus siitä, että oppimista ja kasvamista tapahtuu aina, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Ihminen kypsyy hitaasti, mutta varmasti. Jatka lukemista »

Rentoutumista tietokoneella kissan, eli ystävän kanssa.

Tietokone on ystävä

Olen halunnut pitää keskusteluryhmää tällä otsikolla jo useamman vuoden ajan. En ole kuitenkaan saanut sellaista vielä aikaiseksi. Tämä kirjoitus on yritys käynnistää dialogi, jota voi jatkaa blogissa tai kasvotusten. Mieluiten kasvotusten. Mistä on siis kyse? »

Se oikea fiilis

En ole kirjoittanut tänne mitään tosi pitkään aikaan. Ensin tuntui, ettei ollut mitään, mistä kirjoittaa. Tai sitten oli jotain, mutta siitä ei oikein tullut mitään julkaisukelpoista. Ehkä kirjoitin hieman liian tavoitehakuisesti. Joskus pitää vain antaa ajatusten virrata miettimättä, kuka tekstiä lukee ja miksi.

Haluan tänään kirjoittaa fiiliksestä. Mitä fiilis on? Se on esimerkiksi monien työpaikkojen rekrytointivaltti: meillä on täällä mahtava fiilis. Mutta miten mahtava fiilis saavutetaan? Pohdin asiaa tänään, kun kävin hakemassa iltapalaa läheisestä ravintolasta. Jatka lukemista »

Muistokokoelma tulevaa varten

Niin moni hyvä kohtaus jäi laittamatta tähän musiikkivideoon koska emme halunneet tehdä siitä kahden biisin mittaista. Ehkäpä joku päivä jaksan väkertää jonkun kokoelman kaikesta käyttämättömästä materiaalista (pffft). Ikävä kyllä koneestakin loppui vääntö loppumetreillä niin jäi vikat hifistelyt tekemättä, mutta ei se merkittävästi lopputulosta pahentanut mielestäni:) Enjoy.

Musiikki:
Tyler Ward – Good Life (Feat. Heather Janssen) – OneRepublic Cover (youtu.be/77l6QvbNKIQ)
Will.I.Am – The Traveling Song

Windows 8:n värikäs aloitusnäyttö

Windows 8 arvostelu

Kun palasin reissultani takaisin Suomeen, halusin mahdollisimman pian vaihtaa surkean HP-läppärini (Pavilion Mini dm1-4100eo) kunnolliseen koneeseen. Markkinat ovat nyt suuressa murrosvaiheessa ja Windows 8 puskee tuotantolinjoille kaikkiin uusiin koneisiin. Olin tietenkin lukenut paljon etukäteen Windows 8:sta mutta lopullinen arvionti ei olisi mahdollista ennen kuin sitä itse kokeilee. Käyttökokemushan on kuitenkin aina subjektiivinen, ja toiset tottuvat helpommin uusiin käyttötapoihin kuin toiset. Jatka lukemista »

Miten selviytyä 30-vuotiaaksi

Täytin menneenä viikonloppuna kolmekymmentä. Juhlinnan keskellä muistelin miten usein myrskyisten teinivuosien keskellä tuli mietittyä, että kasvan varmasti onnellisemmaksi mitä vanhemmaksi tulen. Ah, kuinka oikeassa teini-Tiu olikaan. Siinä missä monet viettävät kolmekymppisensä kriisien saatossa, olen itse viettänyt ne onnellisen tietoisena siitä että tämä ikä sopii minulle täydellisesti. Jotain on tullut matkan varrella opittua »

Not work IN progress, work FOR progress

Uravalintoja: laatu ennen määrää

Sain tänään erittäin mielenkiintoisen työtarjouksen. En siis uudesta työpaikasta, vaan työpaikan sisällä. Asiakas halusi lainata meiltä määräajaksi (noin 4kk) teknisen projektipäällikön valvomaan nettisivuston kehitystyötä ja kommunikoimaan eri osapuolten (asiakkaan tietohallinto ja markkinointi, meidän softa-tiimimme, ulkoinen brändialihankkija) välillä ja pitämään langat käsissä kunnes uusi pysyvä kehityspäällikkö saadaan valvomaan projektia.

Tarjous oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja oli suuri kunnia saada moinen luottamustehtävä oman firman johtajien siunauksella. Mutta kieltäydyin.
Lue miksi »

1 2   »