Skip to content
Sivupoluilla
Pancake

Se Terveellisempi Pannukakku -resepti

Maca sattuu olemaan iso pannukakku-fani joten tähän reseptiin inspiraatio lähti yksinkertaisesta halusta kasvattaa miehen mahaa – projekti jossa en todennäköisesti ikinä tule onnistumaan. Okei, oli tarkoitus kokeilla myös minkälaisista vaihtoehtoisista raaka-aineista pannukakun voi tehdä. Näistä se ainakin onnistui »

Yrttinen raakaleipä

Tässä on viime kuukausina tullut leikittyä raakaleivän maailmassa. Pitkään jaksoin vältellä koko asiaa, kunnes lopultakin uteliaisuus voitti. En oikein uskonut että halpis-kuivaimeni kanssa moisten pyörittely oikeasti onnistuisi. Väärässä olin. Leivästä on tullut koko huushollimme ja ystäväpiirimme lempparia.

Herahtiko vesi kielelle? Tutustu reseptiin »

Omenoiden kuivatus

Omenoiden kuivatus pyykkinarulla

Sain tuossa alkusyksystä vinkin Kemikaalicocktailin blogista omenoiden kuivauksesta ja päätinpä sitten itsekin kuuluttaa Facebookissa, että mistä löytyisi ylimääräisiä omenoita ja tultaisiin kyllä keräämään jos joku haluaa lahjoittaa. Kyllähän niitä löytyikin, mutta aikapulassa saatiin koottua kasaan vain vähän yli puolikas ruokakassillinen. Siitä tosin tuli ihan sopiva annos pyykkinarullemme. Sietäisi äidin olla ylpeä kun tytär sai ihan omilla pikku kätösillään jotain näinkin mahtavaa aikaiseksi! :D Jatka lukemista »

Kookoskastike

Vaniljainen kookoskastike

Kokkailuni on yleensä aika suurpiirteistä. Tykkään lukea reseptikirjoja, mutta siinä missä Maca mittaa insinöörimäisen tarkasti kaikki ainesosat grammalleen ruokiinsa reseptikirjasta, minä kunnon taiteilijana katson about ne asiat mitä ruokaan menee ja heitän ”ripauksen tuota, hyppysellisen tätä ja kourallisen näitä”. Yleensä asiat onnistuvat useammin kuin eivät, joten olen uskollisesti jatkanut kokkailutapani harjoittamista. Jatka lukemista »

Pasta Marinara

Kesäkurpitsa Pasta Marinara

Suosittelen ehdottomasti tätä maukasta ateriaa kaikille jotka ovat liian kiireisiä tekemään ruokaa sillä koko aterian valmistukseen menee tasan 15 min max. Varsinkin jos aterian on tehnyt pari kertaa niin sen huiskaisee kasaan vielä nopeammin. Ja makukin on aika lähellä sitä alkuperäistä! Jatka lukemista »

Ilopallot

Ilopallot

Raakaruokaherkkuja lisää. Tällä kertaa vuorossa makea jälkiruoka jonka (taas kerran) suhauttaa yhteen ääntäkin nopeammassa ajassa. No okei, ei ihan ehkä äänennopeudella, mutta gepardin juoksunnopeudella ainakin! Froom! Jatka lukemista »

Yskäresepti

Yskäresepti

Tässäpä liiankin yksinkertainen yskäreseptini. Se on toiminut minulla yhden yskän aikana (kuiva ja kutittava sellainen) joten en oikeasti tiedä kuinka hyvin se toimii eri tyyppisten yskien kanssa. Mutta ainakin se on halpa ja helppo resepti jos lääkekaappi sattuu olemaan tyhjempi kuin ruokakaappi. Jatka lukemista »