Skip to content
Sivupoluilla

Astuimme sivupoluille

Blogimme on saanut uuden nimen ja ilmeen. Oikeastaan teimme uudistuksen jo tammikuussa Thaimaassa ollessamme, mutta verkkonimen muutos jäi kesken. Entinen kikamaca.com on nyt sivupoluilla.fi

Päätimme muuttaa blogin nimen koska halusimme suunnata kirjoituksemme enemmän tutuillemme ja suomalaisille. Koimme, ettei kirjoituksillamme ole kauhean suurta merkitystä koko maailman mittakaavassa – englanniksi netistä löytyy jo niiiiin paljon sisältöä. Lähinnä teknologia-aiheiset kirjoitukset on järkeä kirjoittaa englanniksi, sekä tietty ulkomaisille ystävillemme suunnatut henkilökohtaiset kirjoitukset. Englanninkieli jää omaksi kategoriakseen, mutta blogin kieli on nyt vain suomi. Yksinkertaisempaa. :)

Blogin kuvaus ja fokus löytyy nyt Info-sivulta, mutta liitän tekstin myös tähän alle. Uusia seikkailuja kohti!

Junassa matkalla pois Kaikourasta, Australiasta. Kylä on lähellä Cairnsin kaupunkia Queenslandin osavaltiossa. Kävimme turisteilemassa ja tämä satavuotinen juna oli osa matkakokemusta. Huikee päivä. :)

Junassa matkalla pois Kaikourasta, Australiasta. Kylä on lähellä Cairnsin kaupunkia Queenslandin osavaltiossa. Kävimme turisteilemassa ja tämä satavuotinen juna oli osa matkakokemusta. Huikee päivä. :)


Tämä blogi alkoi armon vuonna 2011 kahden ihmisen halusta jakaa tuleva maailmanympärimatka perheen ja ystävien kanssa. Kuten luonteillemme kuuluu, tuli kuitenkin kirjoitettua sekä aiheesta että aiheen vierestä. Maailmanympärimatkamme meni vähän samalla tavalla: pääpiirteet suunnittelimme kyllä, mutta enimmäkseen aikaa tuli vietettyä sivupoluilla.

Blogi eli hiljaiseloa matkan jälkeen pari vuotta, kun Tiu heittäytyi täysillä uuteen työhönsä (eikä siksi blogaillut ollenkaan) ja Jonas alkoi blogata oman työnsä puolesta (eikä siksi juuri blogaillut tänne).

Nyt on taas aika kääntää uusi sivu. Jonaksen edellinen työsuhde päättyi 2015 alussa ja seuraavaa pitää miettiä vähän aikaa. On aika pohdiskella ja pyöritellä ajatuksia tästä hetkestä ja tulevasta. Tiu taas ei tiedä, mistä oikein kirjoittaisi, kun työ vie niin paljon kirjoitusenergiasta (toimintasuunnitelmia, uutiskirjeitä, kokouspöytäkirjoja, ohjeita ja sähköposteja – niin monia sähköposteja!)… Mutta ehkä inspiraatio vielä iskee. Ennemmin tai myöhemmin. Ovathan aiemmat kirjoitukset kuitenkin saaneet kiitettävästi huomiota.

Uuden alun kunniaksi uudistimme blogin nimen, ulkoasun ja kategoriat. Oikeastaan uudistimme ihan kaiken. Vanhentuneet teknovinkit haudattiin, matkustusaiheiset kirjoitukset yhdistettiin ja englanninkieliset kirjoitukset lokeroitiin omaan osioonsa. Suomi rulettakoon.

Matkamme jatkuu, mutta ehkä ennemmin henkisenä kuin fyysisenä matkana. Sanotaanhan, että jokainen elämä on matka. Astelemme erilaisia polkuja: jotkut selkeämpiä ja suorempia, toiset mutkaisempia ja karikkoisempia. Meille on tyypillistä harhailla monille sivupoluille ja välillä suunta tuntuu olevan ihan hukassa. Mutta ei se mitään – seikkailussa tässä ollaankin! Eksyminen kuuluu kuvaan. Siksi päätimme nimetä bloginkin tämän aatteen mukaan. Nimiehdotuksesta kiitos Antsalle. <3

Tervetuloa mukaan seikkailuun. Sivupoluille!

Terveisin,
Jonas ja Tiu

PS. Jos historia kiinnostaa, vilkaise arkistosivua, joka toimii sisällysluettelona ja aikajanana.

PPS. Jos käytät RSS-syötteen lukijaa blogien seuraamiseen, tässä blogimme RSS-syöte.


PS. PS. Meidän oli tosi vaikea valita artikkelikuva tätä varten. Matkakuvissa oli ihan liian monta hyvää kuvaa! Heitän tähän alle parhaat kandidaatit valitun artikkelikuvan lisäksi. Ah, niitä muistoja.

Tämä kyltti oli erään polun varrella Queenstownissa, Uudessa-Seelannissa. Teksti kosketti meitä. <3

Tämä kyltti oli erään polun varrella Queenstownissa, Uudessa-Seelannissa. Teksti kosketti meitä. <3

Thaimaasta, lähellä Pain kylää, löysimme söpön (ja pelottavan) polun. Se oli näin kapea.

Thaimaasta, lähellä Pain kylää, löysimme söpön (ja pelottavan) polun. Se oli näin kapea.

Tässä sama polku. Pudotusta oli reilusti.

Tässä sama polku. Pudotusta oli reilusti.

Melbournen lähellä, Australiassa, on luonnonpuisto nimeltä Wilson's Promontory. Se muistutti Jurassic Parkia. Ajoimme 25 minuuttia puiston sisäänkäynniltä leirintäalueelle. Aivan massiivinen puisto. Kuvassa muutama luontopoluista.

Melbournen lähellä, Australiassa, on luonnonpuisto nimeltä Wilson’s Promontory. Se muistutti Jurassic Parkia. Ajoimme 25 minuuttia puiston sisäänkäynniltä leirintäalueelle. Aivan massiivinen puisto. Kuvassa muutama luontopoluista.

 

 

Kirjoita kommentti