Skip to content
Sivupoluilla

Rinkkojen testausta ennen matkaa

Kävimme vihdoinkin testaamassa Tiun valitsemat rinkat joiden etsimiseen ja tutkimiseen meni parin viikonlopun verran tunteja. Aikasemmin Tiu kirjoittikin rinkoista joita olimme harkisemassa, mutta lopulta päädyimmekin amerikkalaisen yrityksen, Granite Gearin, valmistamiin Meridian Vapor Ki (50l) ja Vapor Day Ki (32l) rinkkoihin. Tänä viikonloppuna pakkasimme ne täyteen tavaraa ja lähdimme Helsingin rannoille tekemään pienen testivaelluksen.

Ikävä kyllä emme omista vaakaa joten rinkkojen todellinen paino on täysi mysteeri, mutta teimme tietenkin valaistuneita arvioita noin 12 kilon painosta per reppu. Lähtöpäivän tullessa eteen kyseisen painon pitäisi pitää sisällään seuraavat tavarat:

 • Vaelluskamat*): teltta, untuvaviltti, makuualustat ja kokkausvälineet
 • Kiipeilykamat: Kengät, valjaat, ATC  ja mankkapussi
 • Nesessääri (lääkkeet ja hygienia)
 • Elektroniikkaa: Kaksi läppäriä, Kindle ja taskukamera
 • Vaatteita (About samat setit molemmille):
  • Kahdet alusvaatteet
  • Parit paidat
  • Pitkähihainen
  • Kalsongit
  • Shortsit / hame
  • Uintikamat
  • Fivefingers kengät
  • Läpykkäät
  • Sadetakit
  • Kevyet untuvatakit*)
 • Pari muuta extra härpäkettä kuten otsalamppu, puolirikkinäiset kännykät jne.

*:llä merkityt tavarat ovat vain kylmempiä ilmastoja varten (Australia, Uusi Seelanti ja Kanada talvella).

Emme tule tarvitsemaan kaikkia varusteita koko matkan ajaksi joten lopullisen tavaramäärän sumpliminen on osoittautunut juuri niin hankalaksi kun ennakoimme. Esim. vaelluskamat ovat täysin turhia Aasiassa ja kiipeilykamojen hyödyllisyyskin epäilyttää. Ne ovat suhteellisen painavat ja vievät oman tilansa emmekä ole varmoja kuinka paljon sitä loppujen lopuksi tulee seinillä roikuttua. Toki voisimme kallistua enemmän boulderoinnin puolelle jolloin mukaan tarvitsisi ottaa vain kengät, mutta silloinkin patjan vuokraaminen olisi edessä suurimmissa osissa paikoista.

Uh…päätöksiä, päätöksiä.

Joka tapauksessa pieni testivaelluksemme onnistui mukavasti. Rinkat istuivat todella hyvin ja kantoivat painon tasaisesti. Pieniä säätöä ne kuitenkin tarvitsevat esim. suurin osa remmeistä ovat täysin turhia ja/tai liian pitkiä joten pieni trimmaus on paikallaan.

Mahtavin puoli rinkoissa on kuitenkin se, että molempien lantiovyöt ovat irrotettavat ja vaihdettavat. Tiu, synnyttäjän lantiolla siunattuna, tarvitsee hiukan eri kokoisen ja muotoisen lantiovyön kuin oma riisitikku-mallia oleva kehorakenteeni joten Granite Gearin valmistamien lantiovöiden erot mahdollistavat hyvän istuvuuden meille kummallekin ja jos jompikumpi meistä väsyy isomman rinkan kantoon niin voimme vaihtaa niitä päittäin helposti.

Pakko myöntää, että tuntui hieman omituiselta kävellä pitkin Helsinkiä täyteen pakattujen rinkkojen kanssa ilman että oikeasti olimme matkalla minnekään. Kotiovesta ulos astuessa selkäpiitä pitkin hiipivät kuitenkin aikamoiset värinät kun todellisuus iski kasvoille: Jumakauta, kohta lähretään!

Tosiaan, rinkat olivat mitä mainioimmat!

Kirjoita kommentti