Skip to content
Sivupoluilla

Liput maailman ympäri ostettu. Kääk!

DUM DUM DUUUuuuuum! Otimme vihdoinkin härkää sarvista ja ostimme lippumme maailman ympäri. Hengitä sisään, hengitä ulos, hengitä sisään… Tältä se sitten tuntuu… Hengitä ulos, hengitä sisään, hengitä ulos. Mitä sitten piti tehdä? Ai niin! Hengittää sisään

Kyllähän sitä sitten viivyteltiinkin tarpeeksi kauan. Aina löytyi jotain tärkeämpää tekemistä. Asiat piti tahallaan laittaa tuntumaan liian hankalalta. Aina mietti että ”Jostain pitäisi löytyä parempi diili”. Mitä enemmän netistä etsi tietoa, sitä enemmän tuli olo että ”Äh, eihän tästä mitään tule.” Kunnes sitten eksyttiin päämäärättömässä harhailussamme Roundtheworldexperts -sivustolle, laitoimme tyypillisen kyselyn heille mailitse ja soitto Englannista takaisin koskien lippuja tuli puhelimeen seuraavana päivänä.

Iik.

En kuitenkaan ollut puhelimen äärellä juuri silloin ja vaikka soittopyyntö jätettiinkin vastaajaan en suostunut tekemään asian eteen yhtään mitään yli viikkoon. Jotenkin takaisin soittaminen Englantiin oli mahdotonta, vaikka ei olisi muuta tarvinut painaa kuin puhelimen vihreää nappia. Onneksi viivyttelystä pääsee eroon sillä, että viivyttelee niin kauan, että viivyttelystä tuleva tuska on suurempi kuin viivyttelyn lopettamisesta tuleva tuska. Tuskissani tein siis lopulta sen, minkä kuka tahansa täysjärkinen nainen tekee vastaavassa tilanteessa: Delegoin ongelman miehelleni. Voin sanoa että heti helpotti!

Maca laittoikin sitten saman tien asiat eteenpäin. Ei mennyt kuin päivä, niin ensimmäinen varausehdotelma oli postissa. Siinä ei sitten paniikissa meinannut tulla yöllä uni, kun todellisuus yhtäkkiä läpsi naamalle. Alkuperäinen ehdotelma oli about £2000 ja sisälsi Chilen sekä rajattoman mahdollisuuden muuttaa päivämääriä. Mutta asiaa hiukan pohdittuamme ja sääkartan tarkistettuamme (Jep, siellä on talvi silloin) tajusimme, ettemme halua maksaa turhaan £500 extraa siitä että olemme kylmissämme teltassa, varsinkin kun emme oikein olleet varmoja, riittävätkö rahat sinne asti. Joten hetkellisten pyörittelyjen jälkeen päädyimme sitten 12h aikana reittiin ilman Etelä-Amerikkaa ja Keski-Amerikkaa.

Lopullinen reitti

Oranssi on pakettireitti. Vihreät ovat reittejä jotka pitää kustantaa itse ja violetit reittejä jotka teemme jos rahat riittävät.

Joustava aikataulu

Tammikuu 23.  Helsingistä -> Lontooseen.
1vk ystävien näkemistä.
Helmikuun 1.  Lontoosta -> Bangkokiin.
3kk Thaimaassa ja lähimaissa eksymistä.
Toukokuun 1.  Bangkokista -> Sydneyyn.
3-4kk Australiassa ”Work and Holiday” viisumin kanssa töiden tekoa.
Elokuun 1. Brisbanesta -> Christchurchiin.
1kk Uudessa Seelannissa vaeltaen.
Syyskuun 1. Aucklandista -> Los(t) Angelesiin.
1kk-ikuisuus matkustelua/töiden tekoa Vancouverissa ja mahdollisesti lento Costa Ricaan vaeltamaan.

Kohtuullinen hinta

Kyseinen pakettimatka maksoi meille yhteensä 3500 € ja siihen kuuluu yksi ilmainen kerta päivämäärien vaihtoa ja aivan mahtava palvelu. Toki nuo omakustanteiset maita pitkin menemiset nostavat hiukan lipun ”yhteishintaa”, mutta muihin paikkoihin verrattuamme olemme tosi tyytyväisiä hintaan. Eikä ollut edes niin vaikeeta loppujen lopuksi! Palvelu matkatoimistolla oli aivan ensiluokkaista ja tulimme sen verran hyvin juttuun Ed:in kanssa joka matkan meille järjesti, että tulemme todennäköisesti tapaamaan hänet Lontoossa kahvittelujen äärellä:) Ensimmäinen kontakti siis luotu, vaikka mihinkään ei olla vielä liikuttu.

Tuntuu unelta

Ei tosiaan oikein vielä uppoa kalloon. Ilmoitin jo pomoillekin tänään että aikuisten oikeasti nyt lähden ja toivon että saan säästää lomani rahoiksi ennen lähtöä. Saavat siis hakata minua uraputkella vielä viitisen kuukautta. Varausprosessin aikana kävin niin korkeilla kierroksilla että kun lopulta pääsin työpaikalta pihalle, oli olo sellainen kuin olisi juossut vähintääkin henkisen puolimaratonin. Saman tien iski päähän kaikki huolet siitä riittävätkö rahat, löydämmekö töitä Ausseista ja Kanadasta, onko meillä sittenkään oikeat varusteet, miten pää kestää vielä niin pitkän ajan odottelua ja ja ja…

Hengitä sisään….hengitä uloshengitä sisäänyskäise….hengitä ulos

PS: Ei ainakaan käynyt niinkuin Wagnerille