Skip to content
Sivupoluilla

Täydellisen rinkan metsästys

Varusteintoni ei ole näyttänyt hiipumisen merkkejä ja unelmavarustelistani kokoamisen jälkeen olen keskittänyt voimavarani ”Sen Täydellisen Rinkan” metsästykseen. Päätöksen tekeminen pelkkien nettiarvostelujen ja valmistajien myyntipuheiden suosta on haastavaa, mutta mielestäni olen päässyt jo aika hyvään alkuun.

Laatutarkan makuni tuntien olen tullut siihen johtopäätökseen että sen täydellisen ”Sopii-aivan-kaikkiin-tilanteisiin”-repun löytämisen mahdollisuus on hyvin pieni. Etsintäni ovat kuitenkin löytäneet neljä rinkkaa jotka ovat saaneet check-listani melkein kaikki kohdat täytettyä:

  1. Sen verran pieni että se luokitellaan lentomatkoilla käsimatkatavaraksi
  2. Kevyt, mieluiten alle 1.5 kg
  3. Edestä avattava
  4. Ei liian paljon ulkoisia remmejä, mutta ei kuitenkaan liian vähän että tarvittavat vaellusominaisuudet kärsivät
  5. Lantiovyö jossa on taskut

Netti tekee ylle puettavien varusteiden valitsemisen aika vaikeaksi. Ei voi ikinä tietää onko arvostelun kirjoittanut henkilö kooltaan luokkaa Roomalainen sotilas vs. Kenialainen maratoonari. Lihaksikkaan olemuksen omaava vaeltaja voikin antaa miinuspisteitä kireistä remmeistä tai hankauksesta kun taas pienemmän raamin omaava valittaa löysähköstä istuvuudesta tai pitkistä remmeistä.

Tämän kaiken lisäksi joudut sietämään joidenkin valmistajien huonosti suunniteltuja nettisivuja jotka hidastavat tutkimustyötäsi entisestään. Eniten ketuttaa kun linkkien avaaminen uuteen välilehteen estetään, kuvien huono laatu ja pieni määrä sekä joidenkin amerikkalaisten valmistajien tietoinen päätös unohtaa että koko muu maailma käyttää metrijärjestelmää. Minähän tosiaankin nautin jokaisen konversiomääreen manuaalisesta googletuksesta.

Käyttöliittymäketutuksista huolimatta jotain on kuitenkin jäänyt haaviin:


Arc’teryx Miura 30

Repusta löytyy todella paljon positiivisia arvosteluja joissa kehutaan myös Arc’teryxin tuotteiden valmistuslaatua ja pitkäikäisyyttä. Mahdolliseen ostopäätökseen vaikuttaa sekä Arc’teryxin sivuilla käytetyt kuvat (ja videot!) jotka tuovat erittäin hyvin esille repun ominaisuuksia että kattavat ohjeet rinkan sovitukseen ja maksimaalisen kantomukavuuden löytämiseen. Selvästi tarkoituksena on luoda turvallinen tunne joka vakuuttaa että huoleni rinkan istuvuudesta ovat turhia.

Kaiken tämän lisäksi rinkka on ainokainen listalla olevista joka löytyy Suomesta sovitettavaksi.

Hinta 165 € + lähetys
Paino 1900 g (regular)

Hyödyllisiä arvosteluita (en) @ Backcountry.com | Backcountry.com* | Trailspace.com | Rockclimbing.com | Mountainproject.com* | Youtube *
*Miura 50

Hyvää Huonoa
Avautuu kokonaan auki ja vaalea sisus helpottaa tavaran löytämistä pimeässä 

Ulkoiset hihnat saa siirrettyä (eteen tai päälle) ja niitä ei ole liian paljon

Irrotettava lantiovyö

Kaikista listani repuista tämän ulkoasu miellyttää minua eniten. Pelkästään kuvan katsominen luo ninjamaisen olon.

Ei taskuja lantiovyössä 

Koska rinkka on alunperin suunniteltu kiipeilyä harrastaville meillä ei ole mitään käyttöä repun sisältä löytyville vertikaalisille hihnoille

Kallis ja painava

Saan kylmiä väreitä pelkästään katsomalla edessä olevaa vetoketjua joka on avoin kutsu kaikille varkaille


Arc’teryx Axios 33

Axios on rinkka joka näyttää kuvissa että paperilla hyvältä. Siitä löytyy erikseen sekä miesten että naisten malli ja taskujen määrä sekä sijoittelu miellyttävät. Ikävä kyllä rinkasta löytyy todella harvakseltaan nettiarvosteluja ja jostain kumman syystä Arc’teryx ei myöskään oikein ole onnistunut ottamaan rinkasta niin hyviä kuvia kuin aikaisemmin mainitusta Miurasta. Suurin osa Axioksen kuvista ovat täysin hyödyttömiä lähikuvia käytetystä materiaalista jotka eivät anna mitään kuvaa rinkan käyttöominaisuuksista.

Jos rinkkaa ei löydy sovitettavaksi Suomesta voi olla että en laiskuudessani jaksa sitä myöskään tilata ulkomailta asti testaukseen vakuuttelujen puutteessa.

Hinta 175 € + lähetys
Paino 1250 g (naisten regular)

Hyödyllisiä arvosteluita (en) @ Trailspace.com | Youtube* | Flickr | goout.hk
*Axios 50

Hyvää Huonoa
Repusta löytyy myös miesten versio joka on hieman suurempi 

Löydettyjen arvostelujen mukaan rinkka sopii täydellisesti käsimatkatavaraksi

Hyvät taskusijoitukset

Aukeaa täysin alas asti joka helpottaa tavaran löytämistä

Lantiovyössä vain yksi pieni tasku 

Kallis


GoLite Speed-Lite 35

GoLite on ilmiselvästi noussut monien kevytvarustehifistelijöiden suosikkilistoille. Olinkin siis iloinen löytäessäni tuotevalikoimasta Speed-Liten joka sattui olemaan ainoa väliinputoaja joka lupaavasti täytti check-listani kaikki kohdat.

GoLiten laajan suosion takia haluaisin todella paljon pitää tästä rinkasta. Pientä antikliimaksia kuitenkin nousee ilmoille hyvien arvostelujen puutteessa. GoLite päivitti Speed-Lite rinkan muotoilua 2010 paikkeilla ja kaikki löydetyt arvostelut koskivat lähinnä repun vanhaa mallia. Uudempien arvostelujen puutteesta huolimatta lohdutti hiukan lukea että vanha malli oli saanut todella paljon hyviä arvosteluja.

Jäin kuitenkin myös kaipaamaan parempia kuvia tuotteesta. Miltä rinkka näyttää sisältä? Entä taskutus? Minkälainen muotoilu rinkan selkäosassa on? Ja pliis kertokaa, kenen päätös oli laittaa tuotteen tärkein data sadan pixelin levyiseen, scrollattavaan ikkunaan? Hmm?

Hinta Jossain 110 € paikkeilla + lähetys
Paino 1200 g

Hyödyllisiä arvosteluita (en) @ 4alloutdoors.com

Hyvää Huonoa
Kevyt 

Osittain valmistettu kierrätysmateriaalista

Ulkoasu on aika Turtles 

En myöskään pidä repun nauhoista mutta ne saa onneksi poistettua


Osprey Kestrel 32

Super paljon hyviä arvosteluja saanut rinkka. En ole kauhean innoissani repun väreistä (punainen, sininen, vihreä) mutta sen yleisulkoasu kuitenkin miellyttää silmää. Ulkoasun lisäksi reppuun on tungettu todella paljon ominaisuuksia joista on helppo innostua.

Rinkka saattaisi jopa olla joukon voittaja.

Jos haluan rinkan kokeiluun joudun kuitenkin hiukan säätämään. Vaikka Ospreyn rinkkoja löytyy Suomesta paljonkin jostain syystä Kestrelin sarjasta niitä on maahantuotu kaikkia muita kokoja paitsi 32 litraista. Mielestäni hiukan outoa sillä 32 litrainen näyttää ehdottomasti kaikkein käytännöllisimmältä koko sarjasta.

Hinta 100 € + lähetys
Paino 1260 g

Hyödyllisiä arvosteluita (en) @ Trailspace.com | REI.com | GearTalkWithJasonKlass.com | ioutrer.com | Backcountry.com |

Hyvää Huonoa
Käy käsimatkatavaraksi 

Sisäänrakennettu sadesuoja

Selkäosa joka kuulemma oikeasti hengittää… ainakin arvostelujen mukaan

Kaikkein halvin listalla olevista rinkoista, jolloin tilaus ulkomailta ei nostaisi ihan niin isoa banaania otsaan

Rinkan remmejä voi käyttää sivuilla että edessä

Ei avaudu ihan alas asti

Jälkimietintää

Kaikkein parasta koko jutussa on ehdottomasti se, että edessä on vielä 8kk aikaa päättää mitkä rinkat tulee ostettua. Jotkut valmistajat saattavat siinä ajassa päivittää mallistojaan tai tuoda kokonaan uusia malleja markkinoille. Toki perusvarusteet pelaavat isoa roolia rinkan valitsemisessa. Niiden pitää kuitenkin mahtua rinkkaan hyvin ja ostetun rinkan pitää tuntua hyvältä selässä vaikka se olisi ahdettu täysin täyteen kamaa.

Mitä tahansa valitsemmekin aion kirjoitella siitä sitten kattavaa arvostelua!

Kirjoita kommentti