Skip to content
Sivupoluilla

El Naturalistan Nido kengät

Mikä on purppura ja vihreä ja saa odottamaan seuraavaa ulkoretkeä? Se on tietenkin El Naturalistan Nido kengät: kaikista omistamistani vaatekappaleistani ne iki-lempparit. Olettaen tietenkin että emme laske mukaan erästä neon pinkkiä ”New Kids On The Block”-lippistä jonka omistin 12-vuotiaana. Luojan kiitos neon kirkas 90-luku on jo historian havinaa ja voin tehdä arvostelun näistä kengistä lippiksen sijaan.

Jos minun pitäisi määritellä itseni yhdellä värillä olisi se El Naturalistan Nido kenkien purppura. Ne sopivat kaiken omistamani kanssa (jopa huonekalujen), tuntuvat mahtavalta ja kestävät ikuisesti. Mitä muuta voisi tyttö toivoa? Ehkäpä sitä että kengät olisivat vielä valmistettu kestävän kehityksen periaatteilla? Check!

Istuvuus

Kolmisen vuotta sitten nyrjäytin melkein niskani kun jäin tuijottamaan aamulenkillä ohijuoksevan hölkkääjän Vibram Fivefingerseillä somistettuja jalkoja. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Seuraavana päivänä menin Googleen ja etsin lähimmän paikan mistä pystyin tilaamaan itselleni nämä urbaanien apinoiden jalkapanssarit. Suomen talvet ovat tunnetusti kuitenkin aika arktisia joten joka syksy tulee eteen aina se maailmanlopunpäivä kun on pakko vaihtaa taas ”normaaleihin” kenkiin. Enkä oikeastaan pidä normaaleista kengistä. Ei sen takia että olisin täysin hurahtanut kaikkeen paljasjalkalaiseen vaan siksi, että jalkapöytäni on sen verran leveä, että kaikki normaalit kengät yleensä murskaavat pikkuvarpaani ruvelle.

Nido kuitenkin toi täydellisen ratkaisun tähän ongelmaan, sillä kengät ovat suunniteltu varpaiden kohdalta sen verran tilavaksi että olen voinut unohtaa ne ajat jolloin varpaita tuli peiteltyä paksuilla laastarikerroksilla. Aluksi kengät tuntuivat jäykiltä, mutta parin viikon jälkeen ne mukautuivat jalkani muotoihin ja eipä aikaakaan kun askellus muuttui tutun kevyeksi. Tai noh, niin kevyeksi kun se talvella nyt voi olla.

Ominaisuudet

Tiedättekö sen Jean Connery-efektin jossa ajan patina tekee asioita vain entistä seksikkäämpiä? Nidoissa on juuri samanlainen taika. Kahden vuoden omistamisen jälkeen kengissä on alkanut olemaan juovia ja kulumaa joka antaa niille vain lisää asennetta. Ne näyttävät mielestäni paremmalta nyt kuin uutena.

Kengät ovat pitäneet jalkani myös täysin kuivina. Edes ajoittainen kevätlätäköihin kompastelu ei ole haitannut. Oikeastaan ainoa huono puoli jota kengistä olen keksinyt on että olen saanut molemmat kengännauhat katkeamaan käytössä ja edessä on pian uusien osto. Katsotaan löydänkö mistään niitä purppuran värisinä.

Hinta ja arvo

Innostus uusista kengistä voi kuitenkin lopahtaa lyhyeen kun kuulet kenkien 125€ hintalapusta. Vaikka kenkien valmistamiseen käytetään montaa mahtavaa käytännössä toteutettua aattetta huomaat että hintalappuun katsomisen jälkeen kesti sen tasan kaksi sekuntia unohtaa kaikki vannotut maailmanpelastusaatteet.

Ymmärrän täysin mistä tuulee. Kun törmäsin itse ensi kertaa El Naturalistan kenkiin tuhahdin ja jätin kengät kaupanhyllylle. Idea kuitenkin jäi kaivelemaan korvan taakse. En ole ikinä eläissäni maksanut kengistä niin paljon. Mutta toisaalta en myöskään ole ikinä omistanut kenkiä jotka kestäisivät käytössä yli vuoden ja sopisivat jopa sisustukseni kanssa yhteen. Joten otin riskin. Ja tähän mennessä en ole katunut sitä kertaakaan. Jos kengät kestävät käytössäni vielä seuraavat 2 talvea ja voin sen jälkeen vielä kierrättää ne, niin mielestäni ne ovat olleet täysin rahansa arvoiset ja enemmän.

Kirjoita kommentti