Skip to content
Sivupoluilla

Se Terveellisempi Pannukakku -resepti

Maca sattuu olemaan iso pannukakku-fani joten tähän reseptiin inspiraatio lähti yksinkertaisesta halusta kasvattaa miehen mahaa – projekti jossa en todennäköisesti ikinä tule onnistumaan. Okei, oli tarkoitus kokeilla myös minkälaisista vaihtoehtoisista raaka-aineista pannukakun voi tehdä.

Se Terveellisempi Pannukakku

Se terveellisempi pannukakku

5-8 hengelle | Arvioitu valmistusaika: 50 min

3 dl Quinoaa jauhoja (yksi deseistä vähän kukkurallaan)
1 dl Sämpyläjauhoja
½ dl Intiaanisokeria (vähän yli)
1 tl Leivinjauhetta
1 ½ tl Suolaa
1 tl Vaniljasokeria
8 dl Maitoa
3 Kananmunaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vasta sitten maito ja munat. Tämä taikina mahtuu ihan hyvin blenderiin, jossa itse sen yleensä valmistan. Tulee varmasti tasaista ja munatkin saavat hiukan kuohkeutua.

Toisin kuin yleensä meidän äiti ei lisännyt rasvaa itse taikinaan vaan laittoi voinokareita taikinan päälle kun se on kaadettu pannulle, juuri ennen uuniin menemistä, olen orjallisesti jatkanut perinnettä:P Toki leivinpaperikin kannattaa sivellä öljyllä ennen taikinan kaatamista siihen (tosin ei mitenkään pakollista -unohdan itse tosi usein sivellä siihen mitään). Paista noin 30-40 min 200-225 ºC.

Kuusensiemeniä

Sekaan voi oikeastaan heittää mitä vaan mitä tulee mieleen jos haluaa lisätä tekstuuria. Tähän versioon heitin loput kuusensiemenet jotka olivat lojuneet kaapinpohjalla jo hetken aikaa ja koska Maca halusi välttämättä jotain suklaata juhliakseen täysin normaalia Lauantai-iltaamme meni mukaan myös pari taloussuklaa nokaretta (se siitä terveydellisyydestä;).

Ystävänikin on tehnyt omia versioita joissa hän on korvannut osan jauhoista proteiinijauhoilla ja heittänyt sekaan maca-jauhoa, pekaanipähkinöitä, cashew pähkinöitä ja lucumaa. Luulen että kunhan peruspohja pysyy tarpeeksi jauhon-täyteisenä suhteessa märkiin raaka-aineisiin voit luoda aivan minkälaisen Frankenstein-pannukakun tahansa mitä sairas mielikuvituksesi keksii.

Kirjoita kommentti