Skip to content
Sivupoluilla

Vaniljainen kookoskastike

Kokkailuni on yleensä aika suurpiirteistä. Tykkään lukea reseptikirjoja, mutta siinä missä Maca mittaa insinöörimäisen tarkasti kaikki ainesosat grammalleen ruokiinsa reseptikirjasta, minä kunnon taiteilijana katson about ne asiat mitä ruokaan menee ja heitän ”ripauksen tuota, hyppysellisen tätä ja kourallisen näitä”. Yleensä asiat onnistuvat useammin kuin eivät, joten olen uskollisesti jatkanut kokkailutapani harjoittamista.

Tänä viikonloppuna sain taas kyhättyä ja heiteltyä kasaan aivan uudenlaisen kastikkeen. Tein meille pitkästä aikaa jälkiruuaksi hedelmäsalaattia ja halusin siihen mukaan vaniljakastiketta. Maitoa vältellessäni piti keksiä hiukan erilainen tapa lähestyä kastiketta. Normaaleissa oloissa olisin varmasti käyttänyt tässä kastikkeessa kookoksen sijaan mantelimaitoa, mutta tällä kertaa sitä ei käsillä ollut. Kastike meni aika lähelle sitä mihin halusin, sillä koostumus on hyvin kastikemainen ja maku mitä mahtavin!

Vaniljainen kookoskastike

Kookoskastike 3-4 hengelle | Arvioitu valmistusaika: 10 min | Tarvitaan: tehosekoitin / sauvasekoitin

3/4 purkkia Biona kookosmaitoa
1tl Biona muussattua ”creamed” kookosta (ei pakollinen, kastikkeesta tulee ihan hyvä ilmankin)
1 Luomu vaniljatanko (tai maun mukaan)
1 kourallinen cashew pähkinöitä (kourallinen on onneksi maailmanlaajuisesti tunnettu mittayksikkö;)
1 kokonainen luomu banaani pakastettuna ja paloiteltuna
1rkl Agavesiirappia tai hunajaa

Heitä blenderiin kaikki muut paitsi pakastetut banaaninpalat. Vanilijatanko kannattaa saksia ensin pieniksi paloiksi ennen tehosekoittimeen lisäämistä. Blendaa ainekset hyvin, noin 1-3 minuuttia putkeen riippuen tehosekoittimesi laadusta. Kun ainekset ovat sekoittuneet hyvin anna kastikkeen seistä noin 15min jotta maut saavat rauhassa muhia. Heitä joukkoon pakastetut banaaninpalat. Tämä tekee kastikkeesta koostumukseltaan paksumpaa koska kylmyys supistaa kookosrasvan ja maidon kokoon. Blendaa kunnolla.

Kirjoita kommentti