Skip to content
Sivupoluilla

Kesäkurpitsa Pasta Marinara

Suosittelen ehdottomasti tätä maukasta ateriaa kaikille jotka ovat liian kiireisiä tekemään ruokaa sillä koko aterian valmistukseen menee tasan 15 min max. Varsinkin jos aterian on tehnyt pari kertaa niin sen huiskaisee kasaan vielä nopeammin. Ja makukin on aika lähellä sitä alkuperäistä!

Kesäkurpitsa Pasta Marinara

Pasta Marinara 3 hengelle | Arvioitu valmistusaika: 10-15 min | Tarvitaan: tehosekoitin / yleiskone / sauvasekoitin

Kastike
5 Keskikokoista tomaattia
1,5 Paprika
120g Arinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös täysin kuivattuja tomaatteja, mutta kannattaa liottaa niitä vedessä parisen tuntia jotta ne pehmenee)
2 rkl Oliiviöljyä tai haluttua pähkinäöljyä
1-2 Valkosipulin kynttä
1 rkl Oreganoa
1 rkl Basilikaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus chiliä
Ripaus suolaa
1 tl Agave nektaria (täysin valinnaista. Tämä vain sitä varten jos haluat paprikoiden lisäksi kastikkeesta hiukan makeampaa)

Pasta
2 isohkoa kesäkurpitsaa

Kuori juustohöylällä tai kuorimahöylällä kesäkurpitsat. Siirrä kuoret syrjään ja jatka höylimistä niin että saat litteitä pitkiä viipaleita. Kun kesäkurpitsan sydän tulee vastaan lopeta kuoriminen ja siirrä sydän syrjään (sitä voi käyttää kasviskeitossa myöhemmin). Jos haluat pastastasi todella spagettimaista niin viipaloi viellä veitsen kanssa pastaliuskat ohuiksi siipaleiksi. Voit myös halutessasi käyttää kuoretkin jos sinua ei haittaa pieni vihreys ”pastassasi”. Kuoret myös maistuvat hiukan enemmän juurikin kesäkurpitsalle, joten se voi olla ihan makuasia haluatko käyttää niitä tai et.

Heitä kaikki kastikkeen ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita noin 1-3minuuttia. Jos haluat kastikkeeseesi enemmän ”tekstuuria” sekoita ainesosat yleiskoneella. Yleiskoneella sekoittaessa kannattaa musertaa tarvitut valkosipulit etukäteen ennen niiden lisäämistä kastikkeeseen. Maista ja lisää mausteita tai makeutusta tarvittaessa. Täysin kylmänä kastiketta ei tarvitse syödä. Voit halutessasi heittää tehosekoitetun kastikkeen kattilaan ja hyvin hitaasti lämmittää sitä hiukan. Ei kuitenkaan lähellekkään kiehumispistettä, vaan juurikin sen verran että et polta sormeasi sitä maistaessa;)

Heitä kastike pastasi päälle ja sekoita, anna imeytyä hetki ennen tarjoilua. Sirottele päälle norihiutaleita, basilikaa, murskattua cashewta tai jotain muuta haluamaasi maustetta.

Kirjoita kommentti