Skip to content
Sivupoluilla

Ilopallot

Raakaruokaherkkuja lisää. Tällä kertaa vuorossa makea jälkiruoka jonka (taas kerran) suhauttaa yhteen ääntäkin nopeammassa ajassa. No okei, ei ihan ehkä äänennopeudella, mutta gepardin juoksunnopeudella ainakin! Froom!

Ilopallot

Ilopallot noin 15-23 palloa | Arvioitu valmistusaika 20 min | Tarvitaan: tehosekoitin

2,5 dl Auringonkukan siemeniä
1,3 dl Manteleita
3-5 rkl Agave siirappia
4-5 rkl Carob jauhetta
Ripaus muskottia ja/tai kanelia
Ripaus merisuolaa

Heitä auringonkukan siemenet, mantelit, suola ja muskotti/kaneli tehosekoittimeen. Sekoita kunnes saat jauhetta/pulveria. Kaada jauhe erilliseen astiaan ja sekoita lusikalla mukaan Agave siirappi kunnes saat täydellisen koostumuksen pallojen pyörittämiseen. Pyörittele haluamasi kokoisia palloja, pienempiä on helpompi napostella, suuremmilla tukehtua ;) Kaada carobjauhe lautaselle ja pyöräyttele pallot jauheessa. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi kovettumaan ennen tarjoilua.

Voit korvata muskotin ja kanelin vaikka kookoshiutaleilla. Tai voit vaihtoehtoisesti pyöräytellä pullia seesaminsiemenissä tai kookoshiutaleissa.

Pallot ovat aika riittoisia. Niitä ei jaksa syödä montaa, eikä niitä pidäkkään ahmia. Säilytä jääkaapissa ja tarjoile vieraille tai nappaa suuhusi ilopallo jälkiruuaksi. Koska iloa kannattaa aina jakaa, ovat pallotkin parhaita jaettuna:)

Jälkeenpäin tuli mieleen että periaatteessa näitä voisi tehdä aivan mistä vain. Esimerkiksi seuraavaksi aion koittaa palloja joissa on mukana pellavansiemenrouhetta ja vaikka cashew pähkinöitä. Ensin kaikki vaan ”jauhoksi” blenderissä ja sitten lisätään agavesiirappia ja vettä kunnes koostumus on sopiva pallojen pyöräyttämiseen. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana ettei lisää liikaa ja taikinasta tule liian löllöä.

Kirjoita kommentti